در برخی از مواقع ، استفاده از انکربولت ها و یا پیچ هایی که بصورت انبساطی و با افزایش قطر در عمق کار محکم می شوند، در بستر هایی که ترد هستند نظیر بتن، آجر، سیمان و غیره ممکن است به کار صدمه زده و شکاف یا ترک ایجاد کند. این مشکل بخصوص در لبه ستون آجری و صفحه بتنی ظاهر می شود. هنگامی که سطح بتن و آجر ترک می خورد، نه تنها به خود بستر صدمه وارد شده، بلکه بست ایجاد شده نیز توانایی و کارایی لازم را نخواهد داشت. در این حالت می توان از انکر شیمیایی استفاده کرد. با نیک تیک همراه باشید.
انکر شیمیایی یا رزینی با ایجاد بستری محکم برای هر پیچ و بستی، از عهده این مشکل بر می آیند. هنگامی که رزین به سوراخ از پیش دریل کاری شده تزریق می شود، حالتی شبه مایع داشته و سپس به سرعت سفت می شود. در این حالت میزان تحمل کشش و یا تحمل بار، برابر و حتی در بسیاری از موارد نسبت به پیچ و بست های نصب شده با روش معمول بیشتر خواهد بود. رزین تزریق شده در داخل سوراخ به مصالح چسبیده و قدرت تحمل بار زیادی را برای بست میسر می کند. به نظر منطقی نیست؟
در واقع از محصولی مایع مانند و شبیه چسب استفاده می شود تا جایگزین حرکت باز شونده و انبساطی در انکربولت های معمولی شود. پس از پر کردن سوراخ دریل کاری شده با رزین، میله رزوه دار را که قرار است در آینده جسمی با مهره به آن بسته شود، درون رزین فرو می کنند.
رزین کپسولی پرسرعت شرکت فیشر : پس از دریل کاری، نیازی به تمیزکاری سوراخ نداشته و برای کار در آب بسیار مناسب است. فرمول خاص شیمیایی این رزین، نصب پر سرعت آن را نتیجه می دهد.
آماده سازی انکر شیمیایی
تخلیه گرد و خاک از سوراخ دریل کاری شده
پس از انجام دریل کاری سوراخ لازم است که آن را بطور کامل پاک نموده و از گرد و خاک تخلیه کنید. ار آنجا که طبیعت انکر شیمیایی در چسبیدن به مصالح و بتن در داخل سوراخ می باشد، چنانچه لایه ای از گرد و خاک و ذرات مصالح در داخل سوراخ نشسته باشد، رزین به جای بدنه سوراخ به لایه گرد و خاک می چسبد.
این امر می تواند بطور جدی قدرت نگه دارندگی بست را پس از نصب، تحت تاثیر قرار داده و کاهش دهد.
تزریق چسب
با استفاده از تفنگ مخصوص، رزین را به داخل سوراخ آماده شده بریزید. تفنگ ها در انواع دستی، شارژی و بادی در بازار وجود دارد.
در ابتدا از مناسب بودن طول و قطر نازل چسب مطمئن شوید. سپس در حالی که رزین را به داخل سوراخ تزریق می کنید، نازل رزین را به آرامی از سوراخ به بیرون بکشید به نحوی که از تشکیل نشدن حباب های هوا و پر شدن کامل سوراخ مطمئن شوید.
میله یا پیچ رزوه دار را ماسک و یا محافظت کنید
برای آنکه رزوه های قسمت خارجی پیچ که قرار است مهره روی آن بسته شود، با رزین پر و آلوده نشوند، آن را با چسب برق و یا سایر نوار چسب های مناسب بپوشانید. از انواع دیگر محافظ که برای این منظور ساخته شده نیز می توانید استفاده کنید.
برای داشتن بهترین نتیجه، انکر یا میله رزوه دار را با حرکت چرخشی وارد رزین کنید، شبیه زمانی که یک پیچ را می بندید.
فرصت دهید تا رزین بگیرد و خشک شود
برای آنکه قدرت بستی که قرار است استفاده شود تضمین شود، دقت کنید که به رزین فرصت دهید تا مدت زمان لازم برای سفت شدن را طی کند. میزان این دوره زمانی متفاوت بوده و در دستورالعمل هر تولید کننده قید شده است.
البته بسیاری از رزین های امروزی قابلیت سفت و آماده به کار شدن سریع را داشته و پس از طی زمانی خیلی کوتاه، می توان از بست استفاده نموده و بار را بر آن اعمال کرد. نیاز به گفتن نیست که هر قدر بار وارده بر بست سنگین تر باشد، به همان نسبت نصب صحیح آن اهمیت پیدا می کند.