بطور تقریبی سوزاندن هر متر مکعب هیزم در شومینه و یا اجاق ۹ کیلوگرم خاکستر تولید میکند. این ماده نه تنها ضایعات محسوب نمیشود بلکه علاوه بر غنی بودن از مواد معدنی، در زندگی روزمره نیز کاربرد دارد. در این مقاله با ۱۰ کاربرد خاکستر هیزم آشنا می شویم. فقط احتیاط کنید و آن را در ظرف نسوز با درب بسته ذخیره کنید تا احتمال سانحه دیدن از آتش و یا جرقه مخفی در آن وجود نداشته باشد. با نیک تیک همراه باشید.
و اما ۱۰ کاربرد خاکستر :
۱- اگر در حین نقاشی ساختمان قطرات رنگ روی زمین بتنی ریخت کمی خاکستر روی آن بپاشید و مخلوط را بسابید تا رد رنگ از بین برود.
۲- با پاشیدن کمی خاکستر به کمپوست قبل از استفاده در گیاه، مواد مغذی کمپوست افزایش می یابد. البته مقدار زیاد خاکستر کمپوست را خراب میکند.
۳- خاکستر را یکدست روی کف باغ پخش کنید ، این کار حلزون ها را دور میکند.
۴- میتوان آن را در مسیر یخ زده پاشید تا یخ ها بدون صدمه دیدن خاک و یا بتن مسیر، ذوب شود.
۵- ریختن یک قاشق غذاخوری خاکستر در هر ۱۰۰۰ گالون آب، سبب افزوده شدن پتاسیم کافی برای رشد سایر گیاهان آبی و رقابت آنها در برابر جلبک میشود و در نتیجه سرعت رشد جلبک را کاهش میدهد.
۶- گیاهانی نظیر گوجه فرنگی شیفته ماده معدنی کلسیوم در خاک هستند، کافیست در زمان کاشت آنها کمی خاکستر حدود ۴/۱ فنجان داخل گودال کاشت بریزید.
۷- یک اسفنج مرطوب آغشته به خاکستر براحتی دوده را از درب شومینه های شیشه ای پاک میکند.
۸- خیساندن خاکستر سبب تولید قلیا میشود. اگر این قلیا را با روغن حیوانی بجوشانیم صابون تولید میشود. افزودن نمک در هنگام خنک شدن باعث سفت شدن صابون میشود.
۹- خمیری از خاکستر و آب یک براق کننده غیر سمی مناسب برای فلزات نظیر نقره میباشد.
۱۰- این کاربرد شاید کم پیش بیاید. هنگامی که حیوان خانگی شما جهت گشت و گذار به بیرون منزل رفته و بطور اتفاقی با یک راسو روبرو شده و بیش از اندازه کنجکاوی کرده باشد، با بوی بسیار بدی به منزل برمیگردد. با مالیدن یک مشت خاکستر روی بدن حیوان اثر بوی بد خنثی میشود.