تفاوت بین پیچ گوشتی ضربه ای و دریل چکشی چیست؟ اگر این ابهام سبب سردرگمی شما نیز شده است بدانید که شما تنها نیستید. پاسخ این سوال در مکانیزم ها و کاربردهای این دو ابزار نهفته است. حال اجازه دهید بیشتر به این موضوع بپردازیم. با نیک تیک همراه باشید.
مکانیزم پیچ گوشتی ضربه ای
طراحی پیچ گوشتیهای ضربه ای به شکل یک مکانیزم چکش و سندان می باشد. اکثر پیچ گوشتیهای ضربه ای دارای ۲ چکش هستند و بعضی هم ۳ چکش دارند. همینکه موتور الکترکی ابزار صفحه چکش فنردار را می چرخاند، فنر آن فشرده شده و چکش و سندان شروع به جدا شدن از هم می کنند. در کسری از ثانیه فاصله ای بین دو صفحه ایجاد می شود در حالیکه همزمان فنر هم دارای انرژی پتانسیل شده است.
در این فضای ایجاد شده چکش و سندان از روی یکدیگر می لغزند تا با نیروی زیاد به یکدیگر ضربه وارد کنند و این انرژی جنبشی فنر است که سبب این اتفاق می شود. همینکه چکش ها به قلم ها ضربه می زنند گشتاور زیادی تولید می شود ( و کمی هم نیروی رو به پایین ) و انرژی به پیچگوشتی منتقل شده و پیچ می چرخد. در پیچ گوشتی ضربه ای این فرایند به سرعت تکرار می شود.
با نگاه به عدد (IPM) و یا (BPM) ابزار که تعداد ضربه در دقیقه را نشان می دهد مثلا وقتی که در یک پیچ گوشتی ۱۸ ولتی که تعداد ضربه در دقیقه حتی به ۴۰۰۰ هم می رسد، مقیاسی از توانایی ابزار به شما نشان داده می شود.
مکانیزم دریل چکشی
تفاوت مکانیزم دریل چکشی بیشتر در زاویه است تا در نوع. اما همین تفاوت زاویه ای باعث شده تا ضربه بیشتر رو به جلو باشد و ضربه چرخشی کمتر از پیچ گوشتی ضربه ای است.
همینکه دریل کاری شروع می شود دندانه ای روی دندانه مقابلش می لغزد تا حرکتی رو به جلو و عقب ایجاد شود.
این نیرو از طریق مته منتقل شده و وظیفه خرد نمودن را به عهده دارد و هنگامی که صفحات قبل از جدا شدن دوباره در کسری از ثانیه به هم قفل می شوند، دوران ایجاد شده و مته به سرعت می چرخد.
بطور معمول تعداد ضربه دریل چکشی می تواند به ده ها هزار برسد، به عنوان مثال حتی بیش از سی هزار ضربه در دقیقه.
کاربرد پیچ گوشتی ضربه ای
مکانیزم پیچ گوشتی ضربه ای باعث تولید ضربه های دورانی می شود که برای بازوبست انواع پیچ و یا مهره های شش گوش بسیار مناسب است. گشتاورهای ناگهانی سبب چرخیدن و باز شدن پیچ هایی که به سختی سفت و یا قفل شده اند می شود در حالیکه گشتاور ثابت در دریل های چکشی سبب ساییده شدن سر پیچ شده و یا حتی خود دریل از دوران باز می ایستد.
شما می توانید از پیچ گوشتی ضربه ای و با استفاده از مته های با مته شش گوش، برای انجام دریل کاری استفاده کنید، اما این کار بهینه نخواهد بود. ضربه های خشن پیچ گوشتی ضربه ای در هنگام استفاده به جای دریل بوضوح تفاوت این دو ابزار را نمایان می کند. البته که تفاوت ظاهری این دو ابزار نیز به سادگی قابل تشخیص است.
بوکس ضربه ای گشتاور بالای یک اینچی میلواکی
حال اگر پیچ گوشتی ضربه ای قدرت انجام کاری را که انتظار دارید نداشته باشد، بوکس ضربه ای ابزاری است که به عنوان جایگزین می توانید استفاده نمایید.
کاربرد دریل چکشی
دریل های چکشی ابزاری مناسب برای دریل کاری در مصالح ( آجر ، سنگ ، بلوک و بتن ) می باشند تا بتوان به عنوان مثال رول پلاک و یا انکربولت را نصب نمود و یا حفره های کوچک جهت نصب کلید و پریز روی دیوار ایجاد نمود. با مته مصالح ، دریل چکشی در حین چرخش کار خردکنندگی را نیز انجام می دهد تا مته به داخل کار نفوذ کند. از لحاظ طراحی در قیاس با چکش دوار کوچکتر و سبکتر است و این ویژگی سبب شده تا انتخاب مناسبی برای ایجاد سوراخ در مصالح تا قطر ۲/۱ اینچ و یا بیشتر باشد. اما این ابزار قابلیت جمع آوری گرد و خاک را ندارد تا از تنفس غبار جلوگیری کند.
یک دریل چکشی سنتی، ابزار مناسبی برای بازوبست پیچ نمی تواند باشد. همانطور که اشاره شد دریل چکشی از نظر ظاهر شباهت زیادی به دریل معمولی دارد. اگرچه بسیاری از دریل های چکشی شارژی مدرن به شما اجازه می دهند سه حالت دریل ، پیچ گوشتی و دریل چکشی را انتخاب کنید، پس شما هر سه کار را با یک ابزار می توانید انجام دهید.
حال اگر دریل چکشی دیگر جوابگوی کار نباشد، نوبت بکارگیری چکش دوار می شود.
مکانیزم چکش دوار
بعضی ها چکش دوار و دریل چکشی را با هم اشتباه می گیرند. این درست که چکش دوار هم برای کار با مصالح استفاده می شود، اما بزرگتر بوده و برای کارهای بزرگ استفاده می شود. همینطور دارای مکانیزم متفاوتی نیز می باشد: مکانیزم پیستون و فشار هوا!
سلام
قصد خرید پیچ خشکه دارم بهم برند جهان پیچ صنعت رو معرفی کردن
قیمتاشم مناسبه به نظرتون از این برند خرید کنم؟
سلام بسیار خرسندیم که در سایت شما اینگونه توضیحات فنی و علمی یافت شد و سپاسگذاریم
مطالب مفیدی دارین.مرسی از گروه قدرتمندتون💝