با این روش ارزان قیمت ، چراغ های جلوی خودرو شما همچون گذشته در رانندگی شبانه نورانی خواهد بود. کاری که انجام خواهید داد، پاک نمودن مِه گرفتگی ، زردی طلق چراغ ها و مات شدگی چراغ است که حدود ۴۵ دقیقه وقت شما را خواهد گرفت و دیگر نیازی به پرداخت هزینه گزاف تعویض چراغ های جلو نخواهید داشت. با نیک تیک همراه باشید.
لوازم مورد نیاز این کار، ۴ ورق کاغذ سنباده خشک و تر با دانه بندی ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ ، پولیش پلاستیک، دستمال پولیش و دستکش لاتکس می باشد که البته ممکن است بصورت کیت آماده نیز در بازار وجود داشته باشد.
اکثر اشیاء امروزی از پلاستیک ساخته شده است، طلق های چراغ جلو خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگرچه این پلاستیک ها دارای لایه محافظ یو وی مخصوص می باشند، این امکان وجود دارد که طلق های چراغ خودرو مات، مه دار و زرد شوند.
دلیل مات شدگی چراغ خودرو
دلیل مات شدگی چراغ می تواند تماس آنها با آلودگی، نور آفتاب، مواد شیمیایی مخرب و نمک جاده باشد. این آسیب به چراغ ها کارایی آنها را کمتر نموده و سبب کاهش ایمنی رانندگی در شب می شود. با اندکی صرف وقت، نتیجه پاک نودن این طلق ها در ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بسیار عالی خواهد بود.
رفع مات شدگی چراغ خودرو
ابتدا چراغ ها را با آب گرم و صابون بشویید. بعد آبکشی و در نهایت خشک کنید. پس از آن دورتادور لامپ را ماسک کنید. بدین معنی که روی بدنه اطراف لامپ را بپوشانید تا به رنگ خودرو صدمه ای وارد نشود. کاغذ سنباده را در آب فرو کنید و با درشت دانه ترین سنباده شروع به سنباده زنی کنید.
روش صحیح سنباده زدن چراغ خودرو
بدین منظور اگر طلق ها مات و زرد هستند با سنباده ۱۵۰۰ شروع و تا ۲۵۰۰ ادامه دهید. اما اگر خراشیدگی های سبک هم وجود دارد، با سنباده ۱۰۰۰ کار را شروع کنید. در کاغذهای سنباده هرچه عدد دانه بندی بیشتر باشد، دانه بندی ریزتر و سنباده نرم تر خواهد بود. ابتدا با یک کاغذ در یک جهت سنباده بزنید و در انتها طلق را آبکشی کنید. سپس با کاغذ دیگر با دانه بندی بالاتر در جهتی دیگر سنباده زنی کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که کاغذ ۲۵۰۰ را هم استفاده نمایید.
–
چراغ ها را با آب تمیز و سرد شسته و خشک کنید. گوشه ای از دستمال مخصوص پولیش کاری را به پولیش آغشته نموده و با فشار زیاد و حرکت دایره ای شکل دست، تمام طلق را بپوشانید.
اجازه دهید تا پولیش روی طلق خشک شود. سپس با قسمت تمیز دستمال، پولیش ها را از روی طلق پاک نموده و پرداخت کاری نمایید. این کار را تکرار کنید. بسته به میزان صدمه به چراغ ها، ممکن است قسمت های کوچکی از طلق، همچنان مه آلود باشد. فقط آن قسمت ها را مجدد پولیش کاری کنید.
باز هم پولیش خشک شده را پاک نموده و طلق را بازدید کنید. اکنون باید مات شدگی چراغ رفع شده و چراغ کاملا پاک و شفاف به نظر آید.
اگر می خواهید که طلق چراغ ها شفاف بمانند، با شوینده سبک و اسفنج یا برس نرم مرتب آن را بشویید. سپس با آب کافی آبکشی نموده و خشک کنید. هرگز از موم، پولیش و یا هر ماده شیمیایی دیگری که فرمول آن مناسب این کار نمی باشد استفاده نکنید.
توجه: اگر قسمت داخلی چراغ ایراد داشته باشد، این روش نمیتواند به شما کمک کند. چنانچه منعکس کننده نور در داخل چراغ پوسته شده و یا دارای خوردگی باشد، چاره ای جز تعویض چراغ ندارید.