فرغون ها ، چه دستی و چه موتوردار ، سال های سال است که وارد صنعت ساختمان سازی شده و وظیفه حمل مصالح را به عهده دارند. نحوه استفاده و نگهداری صحیح از این وسیله، از بسیاری از سوانح ممکن پیشگیری مینماید. با نیک تیک همراه باشید.
نکات ایمنی هنگام استفاده از فرغون
۱- به جهت ایمنی، همواره بار را در قسمت جلو فرغون به نحوی قرار دهید که از نظر وزن و سایز، متعادل و محصور باشد. بار باید از دروازه ها، راهروها و راه ها بطور ایمن عبور کند. کاربر فرغون باید بتواند بوضوح بار و محیط اطراف آن را ببیند تا آن را بنحو ایمن هدایت کند. همینطور خود بار باید به فرغون محکم شود تا تکان نخورده و یا نیافتد.
۲- در هنگام بلند کردن فرغون، با مشارکت پاها، پشت خود را محافظت کنید. بدینصورت که به جای خم کردن پشت خود ، زانوها را خم کنید. هرگز بیش از اندازه به آن بار نزنید تا هم از پشت خود و هم از فرغون محافظت کنید.
۳- همواره فرغون را به سمت جلو هول دهید، چرا که در صورت کشیدن آن ، ممکن است با شما برخورد نموده و شما را به زیر گیرد. در هنگان حرکت، به دیگران هشدار دهید که از مسیر خارج شوند. به یاد داشته باشید که در این کار، راه رفتن ایمن تر از دویدن است.
–
۴- زمانی که مجبور به عبور از مانعی هستید، با زاویه قائم از آن عبور کنید، بخصوص هنگامی که مانع ریل یا تخته باشد، چرا که ممکن است چرخ از مسیر خود منحرف شده و سبب ریختن و یا افتادن بار شود.
۵- همچون تمامی تجهیزات و ابزارآلات ساختمان سازی، فرغون ها هم باید در زمان عدم استفاده، انبار شوند تا در کارگاه تبدیل به یک مانع دست و پاگیر نشوند و ایمنی شما و دیگران را به خطر نیاندازند.
۶- اگر فرغون شما دارای موتور بنزینی است، به خاطر داشته باشید که خطر بنزین، اشتعال و انفجار می باشد. همینطور به یاد داشته باشید که موتورهای بنزینی، گاز مونوکسید کربن تولید می کنند و چنانچه در محیطی کار کنید که تهویه مناسبی نداشته باشد، خطر جانی شما را تهدید می کند. البته این را هم فراموش نکنید که با یک موتور سر و کار دارید که در قیاس با خود شما دارای قدرت بیشتری است.
ادامه نکات ایمنی:
۷- تعمیر و سرویس موتور بنزینی فرغون باید توسط مکانیک مجاز و واجد شرایط انجام شود.
۸- چرخ یا چرخ های فرغون، باید بطور منظم بازرسی و سرویس شود. مطابق دستورالعمل ها، چرخ را همواره بصورت مناسب روغن کاری شده نگه دارید. تایرها را برای یافتن ایراد بازرسی کنید. باد آنها را مطابق دستورالعمل تنظیم کنید. در نهایت از محکم بودن تمام پیچ و مهره ها و اتصالات مطمئن شوید.
۹- دستگیره های فرغون در خدمت دستان شماست. دستگیره های شکافته شده و یا متلاشی را تعویض کنید. استفاده از محافظ دستگیره، بند های انگشت را از خراشیدگی، بریده شدن و ترک خوردن محافظت می کند.
–
۱۰- تجهیزات جانبی فرغون که برای محافظت از بار استفاده می شود، نظیر طناب ها، نرده های جانبی و باربند، به جهت ایمنی باید در شرایط عالی نگهداری شوند.
۱۱- فرغون بخودی خود نمی تواند به شما یا هر کس دیگری صدمه بزند. این شما هستید که مسئول استفاده درست، نگه داری و انبار کردن آن با رعایت اصول ایمنی هستید.
۱۲- عموما اقدامات احتیاطی لازم الاجرا برای فرغون ها شبیه اقدامات احتیاطی سایر تجهیزات متحرک می باشد.